Néha az egyszerű fogásokat is feldobhatjuk egy kis
különlegességgel. Most például a sajtost egy kis gombával. Tényleg más íz világ,
érdemes kipróbálni. Természetesen a jelenleg a kedvencek között első helyen álló
déli tőkegomba került bele, amit a Bio-Fungi biztosított. A recept megjelent a
Kifőztük magazin januári számában is.
Hozzávalók Kb.
18-20 db-hoz
Gombához:
*8 dkg Amigo déli
tőkegomba
*2 ek olaj
*1 ek vaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
Tésztához:
*25 dkg liszt
*1 csapott tk só
*1 csapott kk szalalkáli (4g)
*1 tojás sárgája
*10 dkg vaj
*8 dkg tejföl
Tetejére:
*1 tojás fehérje
*7 dkg trappista sajt
A folyó víz alatt átöblített és lecsepegtetett gombát a
felforrósított vaj és olaj keverékén pár perc alatt megpároljuk. Ízesítjük
sóval, borssal, kihűtjük, és apróra vágjuk.
A tészta hozzávalóit
összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a gombát. Lisztezett felületen kb. 35*15 cm-es
nagyságúra nyújtjuk.
Derelye metszővel 1 cm széles csíkokra vágjuk.
Sütőpapíros
tepsibe rakjuk, lekenjük a tojás fehérjével, megszórjuk a reszelt sajttal.
180
fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése