Lassan véget ér a sütőtök szezon. Igazán szép termésünk
volt tavaly, ezért még mindig van pár méretes darab belőle. Egy olyan édesség
készült belőle, amit nem szükséges előre megsütni, csak szép vékonyra
szeletelni. A forró olajban így is tökéletesen megpuhul. Könnyű desszert egy
finom ebéd után.
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
Hozzávalók 4
személyre
*1 kisebb kanadai sütőtök mag nélküli vége
*kevés só
Bundához:
*2 nagyobb tojás
*1 nagy csipet só
*1 ek cukor
*1 ek vanília kivonat
*2 jó púpozott ek liszt
*0,5 dl tej
Sütéshez:
*olaj
Tálaláshoz:
*fahéjas porcukor
A sütőtököt megpucoljuk, 3 mm vékony fél karikára vágjuk,
kevés sóval megszórjuk.
A bundához a tojást a sóval, cukorral, vanília
kivonattal, liszttel és a tejjel sűrű tésztává keverjük. A tök szeleteket
megmártjuk a masszában, kicsit lecsepegtetjük.
Serpenyőben felforrósított
ujjnyi magas olajban közepes lángon pirosra sütjük. Lecsepegtetjük a felesleges
olajat.
Fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése