Már többször említettem, hogy nagy családi kedvencek a
bundás húsok, illetve zöldségek. Most nagy méretű gombát készítettem, amit nem
egyben, hanem szeletekben sütöttem egy kicsit a szokásostól eltérőbb köntösben.
Nagyon finom lett, érdemes kipróbálni.
A recept megjelent a Kifőztük magazin
februári számában is.
A felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók 4
személyre
*4 db Amigo
portobello gomba
*15 dkg liszt
*2 nagy csipet őrölt bors
*3 nagyobb tojás
*3-4 evőkanál tejszín
*20 dkg sós kréker
*1-2 evőkanál magkeverék
a sütéshez:
*olaj
a tálaláshoz:
*só
A folyó víz alatt megmosott és lecsepegtetett gombákat
vékonyra szeleteljük.
Három tányért készítünk. Az elsőbe a lisztet elkeverjük a
borssal, a másodikban a tojásokat a tejszínnel kicsit felverjük, a harmadikban
a késes aprítóban összetört sós kekszet a magvakkal elvegyítjük.
A gomba
szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végül a krékerben.
Serpenyőben ujjnyi felforrósított olajban pirosra sütjük.
A felesleges olajat
lecsepegtetjük, és a gombát sóval meghintve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése