A férjem nagy kedvence a sütőtök-rozmaring páros, ezért
gyakran készül sütőben köretként húsok mellé. Most egy kicsit változtattam és a
főételbe csempésztem bele mindkettőt.
A végeredmény pedig egy puha, szaftos husi, amihez kínálhatunk köretként friss salátát, de krumplipürével vagy főzelékkel is remek páros. Gluténmentes étkezésben a liszt GM zabpehelyliszttel helyettesíthető.
A végeredmény pedig egy puha, szaftos husi, amihez kínálhatunk köretként friss salátát, de krumplipürével vagy főzelékkel is remek páros. Gluténmentes étkezésben a liszt GM zabpehelyliszttel helyettesíthető.
Hozzávalók 2
főre:
*2 kisebb csirkemellfilé
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
a bundázáshoz:
*10 dkg sütőtök
*2 nagyobb tojás
*3 púpozott ek liszt
*0,5 dl tej
*0,5 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*3 kis ág friss rozmaring
a sütéshez:
*olaj
A megtisztított csirkét vékony csíkokra vágjuk,
megszórjuk sóval, borssal. A bundához a nyers sütőtököt sajtreszelőn finomra
szeletjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd a liszttel, tejjel simára keverjük. Ízesítjük
sóval, borssal, egész apróra vágott rozmaringgal. Beleforgatjuk a hús csíkokat.
Egy villával az apró hús darabokat egyenként forró olajban, közepes lángon
megsütjük. Konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. Melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése