Ez egy olyan fogás, amit már néhányszor ettem, de még
csak most készítettem először. A rizses változat gyakori vendég nálunk, de a
kukoricakásás eddig még nem került terítékre. Mielőtt belefogtam, telefonos
segítséget kértem. Anyukám tanácsára több olajjal készült, hogy ne legyen
száraz. A tekerésnél pedig nem szabad túl szorosra csavarni. Igazán finom lett,
biztosan máskor is belevágok majd. A recept megjelent a Kifőztük magazin
márciusi számában is.
Hozzávalók 6
személyre
*1 közepes káposzta
*15 dkg kukoricakása
*30 darált sertéslapocka
*1 nagy vöröshagyma
*2 nagy gerezd fokhagyma
*1 dl olaj
*1 púpozott tk só
*1 csapott kk őrölt bors
*1 púpozott tk fűszerpaprika
*2-3 dl paradicsomlé
a tálaláshoz:
*tejföl
A kukoricakását pár órára meleg vízbe áztatjuk.
A
káposzta torzsáját kivágjuk, és annyi gyöngyöző vízben, ami bőven ellepi, addig
főzzük, míg a levelek egyesével leválnak a fejről, ezeket lecsepegtetjük és a
vastag ereket kivágjuk.
A felkockázott vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk,
hozzáadjuk a leszűrt kukoricakását, a darált húst, a fűszereket és alaposan
összedolgozzuk.
A leveleket evőkanálnyi kásás hússal megtöltjük, nem túl
szorosan becsavarjuk. Fazékba sorakoztatjuk, egymásra több sorban. Felöntjük
annyi vízzel, ami ellepi, meghintjük egy nagy csipet sóval.
Lefedve mérsékelt
lángon felfőzzük, meglocsoljuk a paradicsomlével, és a kása megpuhulásáig főzzük.
Melegen, tejföllel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése