Printfriendly

2019. március 4., hétfő

Tejbedara gluténmentesen


Tudom, ez nem a szakácsmesterség netovábbja, sőt nem is én vagyok az első, aki ezt kitalálta, de a hagyományos tejbegríz gluténmentes változata annyira finom, hogy mindenképpen érdemes kipróbálni. Semmi extra, minden úgy működik, mint a megszokott tejbegríznél.
Hozzávalók 2 személyre:
*5 dl tej
*1 csipet só
*4 púpozott ek rizsdara
*cukor ízlés szerint (nálam 2 ek + 1 csipet a tetejére)
a tálaláshoz:
*kakaópor

A tejet feltesszük melegedni, ízesítjük a sóval, cukorral, hozzáadjuk a rizsdarát. Kevergetve addig főzzük, míg kellőképpen besűrűsödik. Tányérokba osztjuk, és kakaóporral (esetleg fahéjjal) megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése