PrintFrendly

2019. március 4., hétfő

Tejbedara gluténmentesen

Tudom, ez nem a szakácsmesterség netovábbja, sőt nem is én vagyok az első, aki ezt kitalálta, de a hagyományos tejbegríz gluténmentes változata annyira finom, hogy mindenképpen érdemes kipróbálni. Semmi extra, minden úgy működik, mint a megszokott tejbegríznél.
Hozzávalók 2 személyre:
*5 dl (cukormentes mandula) tej
*1 csipet só
*4 púpozott ek barna rizsdara
*2 ek cukornak megfelelő édesítő (0,5 ek négyszeres erősségű)
*cukrozatlan kakaópor a tálaláshoz

A tejet feltesszük melegedni, ízesítjük a sóval, az édesítővel, hozzáadjuk a rizsdarát. Kevergetve addig főzzük, míg kellőképpen besűrűsödik. Tányérokba osztjuk, és kakaóporral (esetleg fahéjjal) megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése