Néha jó kilépni a komfortzónánkból és a megszokott ízeket
hátrahagyva kicsit kísérletezni és kipróbálni más nemzetek finomságait. Ez a
leves roppant egyszerű, de mégis nagyon ízletes, emellett vegán, húsmentes,
gluténmentes, tejmentes és tojásmentes. A felhasznált (gluténmentes) tésztát a
WISE PASTA biztosította, és a recept megjelent a Kifőztük magazin februári
számában is.
Hozzávalók 4
személyre
*10 dkg quinoa
spagetti
*2-3 ek olívaolaj
*1,2 liter zöldségleves alaplé
*3 dl sűrű paradicsomlé
*1 kisebb vöröshagyma
*1 nagy gerezd fokhagyma
*1 púpozott kk só
*0,5 kk őrölt köménymag
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 tk morzsolt bazsalikom
A felforrósított olajon kicsit megpirítjuk a tésztát és
hozzáadjuk az alaplevet, a paradicsomlevet, ízesítjük a fűszerekkel, belezúzzuk
a fokhagymát, belereszeljük a hagymát.
Addig főzzük, míg a tészta megpuhul.
Melegen
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése