Ha főzésről van szó, nem tartom magamat lustának, de
azért szeretem az egyszerű fogásokat is, amivel nincs sok munka, és mégis
nagyon finom étel varázsolható az asztalra. Ez a recept pont ilyen. Igazi
télbúcsúztató káposztás fogás.
A recept megjelent a Kifőztük magazin februári
számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4
személyre
*8 szelet sertéscomb
*1 tk fokhagymás só
*1 kk őrölt bors
*1 tk fűszerpaprika
*1 kk őrölt köménymag
*1 dl olaj
*1 kg savanyú káposzta
A fűszereket összekeverjük, megszórjuk vele a
megtisztított hús szeleteket. Zárható dobozba rakjuk, az olajjal meglocsoljuk.
Legalább egy éjszakát a hűtőben pácoljuk.
Másnap a savanyú káposztát hideg
vízben átmossuk, kicsit kicsavarjuk, és egy nagyobb méretű tepsibe (28*38 cm)
egyenletesen szétterítjük. Megszórjuk egy kevés sóval és borssal.
Belenyomkodjuk a fűszeres combokat, meglocsoljuk a pácoláshoz használt olajjal.
Lefedve 200 fokos sütőben addig puhítjuk, míg a villa könnyen belemegy. Ez kb.
80-90 perc. Ha még szükséges, kevés vízzel meglocsoljuk. Majd a fedőt levéve
pár percig pirítjuk.
Melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése