Printfriendly

2019. március 3., vasárnap

Fűszeres sertéssült savanyúkáposzta-ágyon


Ha főzésről van szó, nem tartom magamat lustának, de azért szeretem az egyszerű fogásokat is, amivel nincs sok munka, és mégis nagyon finom étel varázsolható az asztalra. Ez a recept pont ilyen. Igazi télbúcsúztató káposztás fogás. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin februári számában is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*8 szelet sertéscomb
*1 dl olaj
*1 kg savanyú káposzta

A fűszereket összekeverjük, megszórjuk vele a megtisztított hús szeleteket. Zárható dobozba rakjuk, az olajjal meglocsoljuk. Legalább egy éjszakát a hűtőben pácoljuk. 
Másnap a savanyú káposztát hideg vízben átmossuk, kicsit kicsavarjuk, és egy nagyobb méretű tepsibe (28*38 cm) egyenletesen szétterítjük. Megszórjuk egy kevés sóval és borssal. Belenyomkodjuk a fűszeres combokat, meglocsoljuk a pácoláshoz használt olajjal. 
Lefedve 200 fokos sütőben addig puhítjuk, míg a villa könnyen belemegy. Ez kb. 80-90 perc. Ha még szükséges, kevés vízzel meglocsoljuk. Majd a fedőt levéve pár percig pirítjuk. 
Melegen kínáljuk. 
A Facebookon is megtaláltok. 
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése