Printfriendly

2019. március 30., szombat

Szedres-túrós tésztafelfújt


Az előző szezonban nagyon szép lett a szeder termés a kertben, ezért bőven került belőle a mélyhűtőbe is. Azt gondoltam, ideje lesz felhasználni, és készítettem egy részéből egy kis tésztás finomságot, mégpedig édességet. Könnyű, a gyümölcstől lédús desszert lett belőle, amihez a tésztát a WISE PASTA biztosította. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is.
Hozzávalók 5 személyre
*20 dkg szezámfusili
*20 dkg sovány túró
*4 nagyobb tojás
*1 kezeletlen citrom héja
*4 dkg négyszeres erősségű édesítőszer
*1 vaníliarúd kikapart magja
*1 csapott kávéskanál só
*2 dl tejszín
*20 dkg szeder

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az édesítővel, a vaníliával, a citrom reszelt héjával, a sóval kikeverjük, hozzáadjuk a tejszínt, a villával áttört túrót és a kihűlt tésztát. Óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojás fehérjét és a szedret. Vajjal kikent közepes méretű formába simítjuk a keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben alul-felülsütéssel kb. 50 perc alatt megsütjük. 
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Tipp: az egész étel 71,1 g,  1 adag 14,22 g szénhidrátot tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése