PrintFrendly

2020. április 10., péntek

Sajtos-rozmaringos kocka


Ez egy roppant egyszerű, sokáig omlós, jól eltartható sós finomság. A rozmaring sokat dob rajta, de ha valakinek nincs otthon, akkor helyettesítheti medvehagymával, de akár el is hagyhatja belőle. Nálunk pillanatok alatt elfogyott ez a kis adag. Biztos, hogy legközelebb többszöröse készül majd. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is.
Hozzávalók 1 nagy tepsihez
*25 dkg liszt
*1 tk só
*¼ csomag szalalkáli (4g)
*1 ek apróra vágott friss rozmaring
*8 dkg zsír
*1 tojás sárgája
*12 dkg tejföl
Tetejére:
*1 tojás fehérje
*8 dkg trappista sajt

A lisztet elvegyítjük a sóval, szalalkálival, rozmaringgal, majd összedolgozzuk a tojás sárgájával, zsírral és a tejföllel. 
Lisztezett felületen 1 cm vékonyra nyújtjuk és 2*2 cm-es kockára vágjuk. 
Sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk, lekenjük mindet felvert tojásfehérjével és megszórjuk egy csipetnyi reszelt sajttal. 
180 fokos sütőben hőlégkeveréses módban 17 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése