Ez egy roppant egyszerű, sokáig omlós, jól eltartható sós
finomság. A rozmaring sokat dob rajta, de ha valakinek nincs otthon, akkor helyettesítheti
medvehagymával, de akár el is hagyhatja belőle. Nálunk pillanatok alatt
elfogyott ez a kis adag. Biztos, hogy legközelebb többszöröse készül majd.
A
recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is.
Hozzávalók 1
nagy tepsihez
*25 dkg liszt
*1 tk só
*¼ csomag szalalkáli (4g)
*1 ek apróra vágott friss rozmaring
*8 dkg zsír
*1 tojás sárgája
*12 dkg tejföl
Tetejére:
*1 tojás fehérje
*8 dkg trappista sajt
A lisztet elvegyítjük a sóval, szalalkálival,
rozmaringgal, majd összedolgozzuk a tojás sárgájával, zsírral és a tejföllel.
Lisztezett felületen 1 cm vékonyra nyújtjuk és 2*2 cm-es kockára vágjuk.
Sütőpapíros
lemezre sorakoztatjuk, lekenjük mindet felvert tojásfehérjével és megszórjuk
egy csipetnyi reszelt sajttal.
180 fokos sütőben hőlégkeveréses módban 17 perc
alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése