PrintFrendly

2020. április 5., vasárnap

Egyszerű mogyorós sütemény


Néha a legegyszerűbb sütiket is az elkövetkező alkalomhoz tudjuk alakítani. Úgy, ahogy ezt a könnyű mogyorós sütit is húsvéti ruhába öltöztethetjük könnyedén. Csak egy kis porcukor és némi kreativitás szükséges hozzá. 
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
Hozzávalók egy 26 cm-es formához
*15 dkg liszt
*1 csipet só
*2 kk sütőpor
*1 tk őrölt fahéj
*1 csipet őrölt szegfűszeg
*6 dkg török mogyoró
*8 dkg cukor
*10 dkg vaj
*2 tojás
*1 tk vanília kivonat
*1,5 dl joghurt
*10 dkg finomra reszelt alma

A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd konyharuhával ledörzsöljük róla a héját és ledaráljuk. 
A cukrot a vajjal és a vaníliával habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a sóval, fűszerekkel, sütőporral, mogyoróval elkevert lisztet. Beleforgatjuk a reszelt almát és a joghurttal lazítjuk. 
Kevés vajjal kikent és liszttel megszórt formába simítjuk. 
180 fokos sütőben hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése