Második találkozás a csicseriborsóval. Levesként készült
zöldségekkel párosítva. A biztonság kedvéért a konzerv változatot részesítettem
előnyben. A pörkölt fajtát pedig az Aldiban lehet beszerezni. Azt hiszem gyakori
vendég lesz nálunk :-)
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is.
A készítésnél használt botmixert a Russell Hobbs biztosította.
Hozzávalók 3
személyre
*24 dkg csicseriborsó konzerv
*2 nagyobb krumpli
*1 nagy petrezselyem
*1 kisebb karalábé
*3-4 evőkanál olaj
*4 dl zöldségleves alaplé
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt fekete bors
*2 nagy gerezd fokhagyma
*1 dl laktózmentes tej
*pörkölt fűszeres csicseriborsó a tálaláshoz
A megpucolt, felkockázott vöröshagymát a felforrósított
olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, az átmosott, lecsepegtetett
csicseriborsót, az alaplével felöntjük, a fokhagymával, sóval, borssal
ízesítjük, és lefedve puhára főzzük.
A botmixerrel pépesítjük, a tejjel
hígítjuk.
Pörkölt, fűszeres csicseriborsóval kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése