Ilyenkor általában sok édesség készül, de nálunk a sósnak
is nagy szerepe van, mert kifejezetten szereti a család. Egy kis hagyományos
finomság, amit egy szokatlan összetevővel bolondítottam meg, méghozzá gombával.
Elhihetitek, hogy nem rontotta el. Érdemes kipróbálni :-)
A recept megjelent a
Kifőztük magazin márciusi számában is.
A felhasznált gombát a Bio-Fungi
biztosította.
Hozzávalók kb. 60
db-hoz
a gombához:
*8 dkg Amigo barna
csiperke gomba
*2 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
a tésztához:
*25 dkg rétesliszt
*1 csapott tk só
*1 dl tejföl
*1 tojás sárgája
*1,5 dkg friss élesztő
*10 dkg vaj
a tetejére:
*1 tojás fehérje
*5-6 ek magkeverék
A folyó víz alatt átöblített, és lecsepegtetett gombát a
felforrósított olajon pár perc alatt megpároljuk. Ízesítjük sóval, borssal,
kihűtjük, és apróra vágjuk.
Az élesztőt a langyos tejföl és tojás keverékébe
morzsoljuk, hozzáadjuk a sóval elkevert liszthez a vajjal és a gombával együtt.
Alaposan összedolgozzuk. Becsomagolva pár órát a hűtőben pihentetjük.
Lisztezett felületen 4 mm vékonyra nyújtjuk. Lisztbe mártott perecformával
kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk, lekenjük a tojás fehérjével,
megszórjuk a magkeverékkel.
180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 13
perc alatt megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése