PrintFrendly

2019. április 13., szombat

Gombás-magvas perec


Ilyenkor általában sok édesség készül, de nálunk a sósnak is nagy szerepe van, mert kifejezetten szereti a család. Egy kis hagyományos finomság, amit egy szokatlan összetevővel bolondítottam meg, méghozzá gombával. Elhihetitek, hogy nem rontotta el. Érdemes kipróbálni :-)
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is. 
A felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók kb. 60 db-hoz
a gombához:
*8 dkg Amigo barna csiperke gomba
*2 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
a tésztához:
*25 dkg rétesliszt
*1 csapott tk só
*1 dl tejföl
*1 tojás sárgája
*1,5 dkg friss élesztő
*10 dkg vaj
a tetejére:
*1 tojás fehérje
*5-6 ek magkeverék

A folyó víz alatt átöblített, és lecsepegtetett gombát a felforrósított olajon pár perc alatt megpároljuk. Ízesítjük sóval, borssal, kihűtjük, és apróra vágjuk.
Az élesztőt a langyos tejföl és tojás keverékébe morzsoljuk, hozzáadjuk a sóval elkevert liszthez a vajjal és a gombával együtt. Alaposan összedolgozzuk. Becsomagolva pár órát a hűtőben pihentetjük. 
Lisztezett felületen 4 mm vékonyra nyújtjuk. Lisztbe mártott perecformával kiszaggatjuk. 
Sütőpapíros tepsibe rakjuk, lekenjük a tojás fehérjével, megszórjuk a magkeverékkel. 
180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 13 perc alatt megsütjük. 
A Facebookon is megtaláltok. 
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése