Van egy zöldség, ami igazán elhanyagolt, de néha azért
nálunk is asztalra került. Ez pedig a kelbimbó. Most egy nagyon egyszerű
csirkés fogás készült belőle, amit az egész család szívesen falatozott.
A
recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is.
A felhasznált
ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4
személyre
*20 dkg kelbimbó
*2 közepes csirkemell
*1 tk fokhagymássó
*1 kk őrölt bors
*1 kk őrölt köménymag
Tetejére:
*3 dl tejföl
*2 tojás
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csipet őrölt szerecsendió
*20 dkg trappista sajt
A megtisztított kelbimbót sós vízben roppanósra főzzük,
leszűrjük, lecsepegtetjük. Ha kihűlt, félbe vágjuk.
A csirkét vékonyra
szeleteljük, megszórjuk fokhagymás sóval, borssal és egy nagyobb tepsibe
fektetjük. Rárakjuk a félbevágott kelbimbót, majd megszórjuk őrölt
köménymaggal.
A tejfölt elkeverjük a tojással, fűszerekkel, a finomra reszelt
sajt felével.
Lefedve 180 fokos sütőben alul-felülsütéssel kb. 50 percig
puhítjuk.
A maradék sajttal megszórjuk, és alufólia nélkül addig sütjük, míg a
sajt megpirul rajta.
A kelbimbós csirkét melegen, krumplipürével kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése