A gyerekek nagyon kedvelik a mintás kekszeket, ezért
gyakran készítek, ha kiürül a kekszes doboz. Most kimondottan kukoricalisztből sütöttem,
amitől szép sárga lett a színe. A végeredmény pedig egy omlós, sokáig friss
finomság, ami egy bögre kakaóval, vagy egy csésze gőzölgő kávéval remek páros, és
gluténmentes diétába is illeszthető.
Az útifű maghéj azért szükséges, hogy a tészta ne essen darabjaira. Beszerezhető nagyobb boltokban, internetes webáruházakban.
A recept megjelent a Kifőztük magazin
márciusi számában is.
A kekszpecsétet pedig a Cookori biztosította.
Hozzávalók kb.
25 db-hoz
*20 dkg kukoricaliszt (+ egy kevés a nyújtáshoz)
*1 csipet só
*0,5 kávéskanál gluténmentes sütőpor
*1,5 kávéskanál útifű maghéj
*5 dkg porcukor
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*10 dkg vaj
*2 közepes tojás sárgája
*1 teáskanál vanília kivonat
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a vajjal, a
tojások sárgájával, a citrom reszelt héjával és a vaníliával összedolgozzuk.
Becsomagolva egy órát pihentetjük.
Lisztezett felületen 4 mm vékonyra nyújtjuk
és a lisztbe mártott kiszúróval először köröket szaggatunk, majd a tetejükre
mintákat „pecsételünk”.
Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk, és 160 fokra
előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük a kekszeket.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése