PrintFrendly

2021. december 13., hétfő

Zöldséges karfiolsaláta

A karfiol az egyik kedvenc zöldségünk. Igyekszem változatos formában elkészíteni és tálalni. Salátának is remek, néhány más zöldséggel kiegészítve. Sültekhez, rántott halhoz is remek. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
Hozzávalók 2 személyre
*30 dkg karfiol
*4 dkg vöröshagyma
*4 dkg sárgarépa
*5 dkg cukormentes kukorica konzerv
*5 dkg zöldborsó
*10 dkg tejföl
*2 evőkanál cukormentes majonéz
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
 
A karfiolt apró rózsáira szedjük, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. 
A vöröshagymát apróra kockázzuk. 
A konzerv kukoricát átmossuk, lecsepegtetjük. 
A felkarikázott sárgarépát és a zöldborsót roppanósra főzzük és kihűtjük. 
A tejfölt a majonézzel és a fűszerekkel simára keverjük. Beleforgatjuk a zöldségeket. 
Pár órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. 
Sültekhez, grillezett húsokhoz kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése