A karfiol az egyik kedvenc zöldségünk. Igyekszem változatos formában elkészíteni és tálalni. Salátának is remek,
néhány más zöldséggel kiegészítve. Sültekhez, rántott halhoz is remek.
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
*30 dkg karfiol
*4 dkg vöröshagyma
*4 dkg sárgarépa
*5 dkg cukormentes kukorica konzerv
*5 dkg zöldborsó
*10 dkg tejföl
*2 evőkanál cukormentes majonéz
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
A karfiolt apró rózsáira szedjük, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
A vöröshagymát
apróra kockázzuk.
A konzerv kukoricát átmossuk, lecsepegtetjük.
A felkarikázott sárgarépát és a zöldborsót roppanósra főzzük
és kihűtjük.
A tejfölt a majonézzel és a fűszerekkel simára keverjük. Beleforgatjuk a zöldségeket.
Pár órát pihentetjük, hogy az ízek
összeérjenek.
Sültekhez, grillezett húsokhoz kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése