Roppant egyszerű, hamar összeállítható. Nem szükséges hűtőben pihentetni. A tészta nem ragad, mégis könnyű vele dolgozni.
Hozzávalók 3
tepsi perechez:
*25 dkg túró
*25 dkg vaj/margarin
*30 dkg liszt
*1 púpos kk só
*1 kisebb tojás lekenni
*25 dkg trappista sajt a tetejére
A sütőt előmelegítjük. Nagyméretű tepsiket sütőpapírral
bélelünk ki. A sajtot lereszeljük.
A túrót egy tálba öntjük és alaposan áttörjük. (Én erre
egy krumpli törőt használtam.)
Meghintjük sóval és hozzáadjuk a lisztet, a
vajat/margarint.
Jól összedolgozzuk. A tészta nem ragacsos, de könnyen
formázható.
Lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra elnyújtjuk.
Lisztbe mártott perecformával kiszúrjuk.
Az előkészített tepsibe fektetjük. Helyet nem szükséges
sokat hagyni közöttük, mert nem terülnek sütés közben.
Egy kisebb tojást villával picit felverünk és lekenjük a
perecek tetejét, majd megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése