Nagyszerű kiegészítője lett még az édes céklasaláta is.
Hozzávalók 6
szelethez:
*6 nagyobb csirkemell filé szelet
*1 csapott kk só
*10 dkg liszt a forgatáshoz
*7-8 dl olaj a sütéshez
Bundához:
*1 natúr tömlős sajtkrém (100g)
*1 nagyobb tojás
*0,5 kk só
*2 csipet őrölt bors
*1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 3 nagyobb gerezd
fokhagyma)
*3 jó púpos ek liszt
*1 dl tej
A megtisztított csirkemell szeleteket egy kicsit
kiklopfoljuk, meghintjük sóval.
Egy tálba a forgatáshoz lisztet szórunk.
Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk.
A bundához a tojást a sajtkrémmel és a fűszerekkel simára
keverjük.
Majd beleszórjuk a lisztet, a tejet fokozatosan adagolva
sűrű, csomómentes masszává keverjük.
A csirke szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd
a sajtkrémes tésztában, kicsit lecsepegtetjük.
A kellőképpen felforrósodott olajban közepesnél kicsit
kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
Melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Megcsináltam, nagyon finom!!
VálaszTörlésMegcsináltam, nagyon finom!!
VálaszTörlésÖrülök a sikerének. Kedves egészségetekre :-)
Törlés