Hozzávalók 4
főre:
*1 kg pulyka felső comb filé
*25 dkg gomba
*1 nagy fej vöröshagyma
*2 ek tyúkzsír
*1 tk őrölt pirospaprika
*1 közepes, hámozott paradicsom
*1 tk házi paprikakrém
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csapott tk liszt
*3,5 dl tejföl
A pulykáról a hártyás részt eltávolítjuk, majd a húst
vékony csíkokra vágjuk és kicsit lecsepegtetjük.
A gombát meghámozzuk, majd vékonyra csíkozzuk.
A megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk.
A hagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd a pulykát
fehéredésig pirítjuk rajta.
Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a darabokra vágott,
hámozott paradicsomot.
Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.
Ha puha a hús és maradt még egy kis lé rajta, akkor
hozzáadjuk a gombát.
Pár percig együtt főzzük.
Megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, végül beleöntjük a
tejfölt.
Ha jól besűrűsödött és az egész átforrósodott, akkor
melegen, nokedli körettel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése