Hozzávalók 3
főre:
*1 közepes csirkemell filé
*1 kisebb, zsenge karalábé
*3 ek olaj
*0,5 kk só
*1 kk házi fokhagymakrém
*2 dl főzőtejszín (20%-os)
*1 kis csokor petrezselyemlevél
A csirkét megtisztítjuk és kb. 1,5*1,5 cm-es kockára
vágjuk.
A karalábét megmossuk, meghámozzuk és a csirkével azonos
méretűre kockázzuk.
Kevés felhevített olajon a húst fehéredésig pirítjuk,
majd hozzáadjuk a karalábét és felengedjük kb. 0,5-1 dl vízzel. (Ez attól függ,
hogy mennyire lepi el.)
Ízesítjük sóval, fokhagymakrémmel és fedő alatt puhára
főzzük.
Ez alatt a zöld levelet megmossuk, kicsit leitatjuk róla a
vizet és egész apróra vágjuk.
Ha már puha és elfőtte a levét a karalábés csirke, akkor
belecsorgatjuk a tejszínt, kicsit átmelegítjük.
Elzárjuk és beleforgatjuk az apróra vágott
petrezselyemlevelet.
Melegen, párolt rizs körettel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése