A cukkinipuffancs egy roppant egyszerű, könnyen asztalra varázsolható fogás. Kínálhatjuk főzelék feltétjeként, vagy egyszerű tejfölös mártogatós társaságában (ahogy én is tettem).
Kívül ropogós, belül pedig szaftos, puha. A sütéskor érdemes figyelni, mert ha túl forró az olaj, akkor előfordulhat, hogy a külseje már szép barna, de a belseje még nyers marad.
Hozzávalók 18
puffancshoz:
*1 nagyobb cukkini (tisztítva mért súly 65 dkg)
*1 púpos kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 tk házi fokhagymakrém (vagy 3 nagy gerezd fokhagyma)
*1 nagy tojás
*4 jó púpos ek liszt
*1 csapott tk sütőpor
*8-9 dl olaj a sütéshez
A cukkinit megtisztítjuk, ha van benne keményebb magot tartalmazó rész, azt
kivágjuk.
A reszelő nagy lyukán lereszeljük, meghintjük sóval és
jól összeforgatjuk.
Kb. 25 percre félretesszük, míg levet ereszt.
Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk.
A cukkinit kicsavarjuk, majd ízesítjük borssal,
fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával), elkeverjük a tojással. (Itt én már nem adtam hozzá sót.)
A lisztbe szórjuk a sütőport, majd a cukkinis masszához
adjuk, jól elkeverjük.
Ha forró az olaj, akkor két evőkanál segítségével csinos
kis adagokat engedünk az olajba.
Közepesnél kisebb lángon szép barnára sütjük, közben érdemes többször megforgatni.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése