A sok édesség után kell egy kis sós is.
Nagyon szeretjük a káposztás pogácsát, így gondoltam a sós pálcát is kipróbálom
pirított káposztával. Remek sörkorcsolya, de ez egy kis adag, érdemes duplázni ;-)
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
Hozzávalók 1
nagy tepsihez:
*10 dkg durvára reszelt káposzta
*4 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*10 dkg durvára reszelt káposzta
*4 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 nagy csipet őrölt kömény
Tésztához:
*25 dkg liszt
*1 csapott kk só
*1 csapott kk szalalkáli (4 g)
*1 tojás sárgája
*10 dkg vaj
*1 tk tejföl
*25 dkg liszt
*1 csapott kk só
*1 csapott kk szalalkáli (4 g)
*1 tojás sárgája
*10 dkg vaj
*1 tk tejföl
Tetejére:
*1 tojás fehérje
*7 dkg trappista sajt
*1 tojás fehérje
*7 dkg trappista sajt
A káposztát a felforrósított olajon megpirítjuk,
ízesítjük a fűszerekkel és kihűtjük.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk a
káposztával.
Lisztezett felületen 5 mm vékonyra nyújtjuk.
1 cm széles pálcára
vágjuk, sütőpapíros tepsibe fektetjük.
Lekenjük tojás fehérjével, megszórjuk
reszelt sajttal.
180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése