PrintFrendly

2019. december 16., hétfő

Aszalt szilvás fésűs karaj


Vendégváró ebédre készült ez az egyszerű fogás. Az a jó benne, hogy előre megsüthető, majd a vendégek érkezése előtt közvetlenül csak szeleteljük, és kínáljuk. Habos krumplipüré, vagy majonézes krumplisaláta illik hozzá.

Hozzávalók 4 személyre

*50 dkg sertéskaraj egyben

*10 dkg aszalt szilva

*1 tk sertéssült fűszerkeverék

*1 tk mustáros karaj fűszerkeverék

*1 ek mangalicazsír


A húst megtisztítjuk, szárazra töröljük. 
Hosszában felülről 2 zsebet vágunk rajta, amiket megtöltünk aszalt szilvával. 
Kívülről bedörzsöljük a kétféle fűszerkeverékkel. Kötöző madzaggal többször áttekerjük és megkötjük. 
Zsírral kikent tepsibe rakjuk, és 0,5 dl vizet öntünk mellé. 
Lefedve 90 percet puhítjuk, majd a fedőt levéve, gyakran locsolgatva a szaftjával pirosra sütjük. 
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd levágjuk a madzagot, és vékonyra szeletelve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése