Nem szoktam fantázia nevet adni a finomságoknak, de most mégis kivételt tettem.
Ez tényleg egy olyan igazi lányos
süti lett. Nagyon
egyszerű, még sütni sem kell. A végeredmény pedig egy puha, könnyű, krémes édesség.
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
Hozzávalók kb. 17
szelethez
*1 csomag puncs
pudingpor (4 dkg)
*2 csapott ek liszt
*4,5 dl tej
*13 dkg vaj
*10 dkg porcukor
*1 ek vaníliás
cukor
*22 dkg vajas keksz (Albert)
a forgatáshoz:
*3 dkg
kókuszreszelék
A pudingport először
a liszttel, majd a tejjel elkeverjük, sűrűre főzzük, kihűtjük.
A vajat a
porcukorral, a vaníliás cukorral kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal
csomómentesre keverjük.
A kekszeket sorban megkenjük a krémmel, és
összeragasztjuk. Végül a maradék krémmel körbekenjük, óvatosan megforgatjuk a kókuszreszelékben.
Folpackba
csomagolva egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, hogy a keksz megpuhuljon. Másnap
ferdén szeletelve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése