PrintFrendly

2019. december 8., vasárnap

Sütőtökkel töltött rozmaringos húsgolyó


Végtelenül egyszerű, kicsit pikáns fogás. Hidegen és melegen is nagyon finom, ezért akár hidegtálon is kínálhatjuk. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
Hozzávalók 2 személyre
*25 dkg darált sertéshús
*1 kisebb vöröshagyma
*1 gerezd fokhagyma
*1 nagy tojás
*2 ek zsemlemorzsa
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 ág friss rozmaring
*12 darab 1,5*1,5 cm nagyságú sütőtök kocka
*3 vékony szelet húsos szalonna
Sütéshez:
*kevés olaj
Tálaláshoz:
*friss saláta

A sütőtök kockákat megszórjuk sóval, és megforgatjuk az apróra vágott rozmaringban. 
A húshoz adjuk a zúzott fokhagymát, a finomra reszelt vöröshagymát, a tojást, a szemlemorzsát, ízesítjük a fűszerekkel, beleszórjuk a maradék rozmaringot. A masszát összedolgozzuk, 12 részre osztjuk, golyót sodrunk, mindegyik közepébe nyomunk egy sütőtökkockát. Negyedre vágott szalonnadarabba tekerjük a gombócokat úgy, hogy a hajtás rész alulra kerüljön. 
Sütőpapíros tepsibe rakjuk, lefújjuk olajjal. 
180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt pirosra sütjük. 
Friss salátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése