Azt hiszem, kezdhetjük a hangolódást egy kis édességgel,
amit még sütni sem kell. Nagyon egyszerű, könnyű, csokoládés, és mákos.
Pikk-pakk elkészül és pillanatok alatt el is fogy ;-)
A recept megjelent a
Kifőztük magazin novemberi számában is.
A mákdarálót a Cookori biztosította.
Hozzávalók kb.
45 db-hoz
*20 dkg háztartási keksz
*5 dkg mák
*8 dkg porcukor
*1 ek vaníliás cukor
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*2 evőkanál rum
*18 dkg vaj
Bevonáshoz:
*20 étcsokoládé
*2 evk olaj
A kekszet és a mákot ledaráljuk, elvegyítjük a cukrokkal,
reszelt citromhéjjal, összedolgozzuk a rummal és a vajjal.
Diónyi golyókat
sodrunk.
A csokoládét vízgőz felett az olajjal felolvasztjuk, megmártjuk benne
a golyókat, a felesleget lecsepegtetjük, hagyjuk megszilárdulni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése