Itt a sütőtök ideje, igyekszem mindenbe csempészni
belőle. Természetesen a kakaós csiga sem kivétel. Csodás sárga színt kölcsönöz
neki. Próbáljátok ki :-)
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában
is.
Hozzávalók kb.
13 db-hoz
Tésztához:
*42 dkg liszt (+2 evőkanál a nyújtáshoz)
*1 kávéskanál só
*1,5 dl tej
*2 dkg friss élesztő
*2 evőkanál cukor
*1 vaníliarúd kikapart magja
*1 tojás sárgája
*5 dkg vaj
*15 dkg sült, áttört sütőtök
Töltelékhez:
*2 evőkanál olaj
*3 evőkanál cukor
*2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Lekenéshez:
*½ dl tej
Tálaláshoz:
*porcukor
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy kevés cukorral. A
lisztet elvegyítjük a sóval, maradék cukorral, a vanília magjaival. Hozzáadjuk
a vajat, a tojás sárgáját, a sütőtököt, a felfutott élesztőt és alaposan
kidagasztjuk.
Letakarva a duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen téglalap
alakúra és fél cm vékonyra nyújtjuk. Megkenjük olajjal, megszórjuk a cukor és
kakaópor keverékével. A szélesebb oldaláról feltekerjük, ujjnyi szeletekre
vágjuk. Sütőpapíros tepsiben addig kelesztjük, míg a sütő bemelegszik.
170
fokos sütőben kb. 18 perc alatt megsütjük.
Melegen lekenjük tejjel, és
letakarva pihentetjük.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése