PrintFrendly

2019. december 6., péntek

Sütőtökös kakaós csiga


Itt a sütőtök ideje, igyekszem mindenbe csempészni belőle. Természetesen a kakaós csiga sem kivétel. Csodás sárga színt kölcsönöz neki. Próbáljátok ki :-) 
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is.
Hozzávalók kb. 13 db-hoz
Tésztához:
*42 dkg liszt (+2 evőkanál a nyújtáshoz)
*1 kávéskanál só
*1,5 dl tej
*2 dkg friss élesztő
*2 evőkanál cukor
*1 vaníliarúd kikapart magja
*1 tojás sárgája
*5 dkg vaj
*15 dkg sült, áttört sütőtök
Töltelékhez:
*2 evőkanál olaj
*3 evőkanál cukor
*2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Lekenéshez:
*½ dl tej
Tálaláshoz:
*porcukor

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy kevés cukorral. A lisztet elvegyítjük a sóval, maradék cukorral, a vanília magjaival. Hozzáadjuk a vajat, a tojás sárgáját, a sütőtököt, a felfutott élesztőt és alaposan kidagasztjuk. 
Letakarva a duplájára kelesztjük. 
Lisztezett felületen téglalap alakúra és fél cm vékonyra nyújtjuk. Megkenjük olajjal, megszórjuk a cukor és kakaópor keverékével. A szélesebb oldaláról feltekerjük, ujjnyi szeletekre vágjuk. Sütőpapíros tepsiben addig kelesztjük, míg a sütő bemelegszik. 
170 fokos sütőben kb. 18 perc alatt megsütjük. 
Melegen lekenjük tejjel, és letakarva pihentetjük. 
Porcukorral megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése