Most már tényleg eljött a tepsis, rakott ételek ideje.
Amellett, hogy jól esik begyújtani a sütőt, előtérbe kerülnek a babos, lencsés,
káposztás fogások. Azért egy kis hús sem hiányozhat belőle, mégpedig jelen esetben
egy kevés pulyka. Tényleg egyszerű, érdemes kipróbálni.
A recept megjelent a
Kifőztük magazin novemberi számában is.
A felhasznált tésztát a WISE PASTA
biztosította.
Hozzávalók 2
személyre
*20 dkg szezámfusili
*20 dkg darált pulykacomb filé
*2-3 ek olaj
*2 dl paradicsomlé
*1 nagy gerezd fokhagyma
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csipet morzsolt oregánó
*1 csipet morzsolt bazsalikom
*10 dkg lencsekonzerv
*8 dkg sajt
A darált húst kevés olajon fehéredésig pirítjuk,
ízesítjük sóval, és borssal. Annyi vízben, ami épp ellepi, puhára főzzük.
Hozzáadjuk a paradicsomlevet, a zúzott fokhagymát, a maradék fűszereket.
Felforraljuk, beleforgatjuk az átmosott, lecsepegtetett lencsét.
A tésztát bő vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük,
és a lencsés raguhoz keverjük. Ha szükséges utóízesítjük.
Egy 18*24*4 cm-es
tepsibe simítjuk, és megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben addig sütjük,
míg a sajt megolvad rajta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése