PrintFrendly

2019. december 23., hétfő

Hurkával töltött szűzpecsenye


Néha a legegyszerűbb dolgok a legfinomabbak, és gyakran nem is szükséges az összeállításukhoz olyan sok hozzávaló. Mint most is, arra törekedtem, hogy ez a főétel előre elkészíthető legyen, ne kelljen adott napon sok időt a konyhában tölteni. Ráadásul hidegen gyönyörűen szeletelhető, hidegtálként kínálható. Remekül illik hozzá pirított lila káposzta, vagy habos krumplipüré, esetleg krémes krumplisaláta is. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók kb. 20 szelethez
*1 nagyobb szűzpecsenye (50 dkg)
*1 szál májas hurka (25 dkg)
*20 dkg húsos szalonna
*1 csipet só
*1 nagy csipet őröltfekete bors
*1/2 kávékanál sertéssültfűszerkeverék
*kevés olaj a sütéshez

A szűzpecsenyét lehártyázzuk, hosszában bevágjuk, szétnyitjuk, és téglalap alakúra klopfoljuk. 
Mindkét oldalát megszórjuk sóval, borssal, a fűszerkeverékkel. A közepére rakjuk a hurkát, feltekerjük. 
A szalonnával szorosan körbetekerjük. Olajjal kikent tepsibe fektetjük, mellé öntünk kb. 0,5 dl vizet. 
Lefedve 180 fokos sütőben kb. 40 percet puhítjuk. 
A fóliát eltávolítva a szaftjával locsolgatva pirosra sütjük. 
Kihűtve, szeletelve, hidegtálon kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése