Néha a legegyszerűbb dolgok a legfinomabbak, és gyakran
nem is szükséges az összeállításukhoz olyan sok hozzávaló. Mint most is, arra
törekedtem, hogy ez a főétel előre elkészíthető legyen, ne kelljen adott napon sok
időt a konyhában tölteni. Ráadásul hidegen gyönyörűen szeletelhető,
hidegtálként kínálható. Remekül illik hozzá pirított lila káposzta, vagy habos
krumplipüré, esetleg krémes krumplisaláta is.
A recept megjelent a Kifőztük
magazin decemberi számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók kb.
20 szelethez
*1 nagyobb szűzpecsenye (50 dkg)
*1 szál májas hurka (25 dkg)
*20 dkg húsos szalonna
*1 csipet só
*1 nagy csipet őröltfekete bors
*1/2 kávékanál sertéssültfűszerkeverék
*kevés olaj a sütéshez
A szűzpecsenyét lehártyázzuk, hosszában bevágjuk, szétnyitjuk,
és téglalap alakúra klopfoljuk.
Mindkét oldalát megszórjuk sóval, borssal, a
fűszerkeverékkel. A közepére rakjuk a hurkát, feltekerjük.
A szalonnával szorosan
körbetekerjük. Olajjal kikent tepsibe fektetjük, mellé öntünk kb. 0,5 dl vizet.
Lefedve 180 fokos sütőben kb. 40 percet puhítjuk.
A fóliát eltávolítva a szaftjával
locsolgatva pirosra sütjük.
Kihűtve, szeletelve, hidegtálon kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése