Az egyik kedvenc sütink ismét egy kis változtatással, hiszen
a kókuszt lecseréltem dióra. Ehhez jött a citrom, és a vanília. Nagyon intenzív,
napokig puha édesség lett belőle. Ajándéknak is remek, mert jól bírja a szállítást,
a tárolást. Érdemes vele meglepni a családot.
Hozzávalók kb.
25 db-hoz
*24 dkg liszt
*1 csipet só
*2 csapott tk sütőpor
*9 dkg darált dió
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*6 dkg vaj
*15 dkg cukor
*2 tojás
*1 vaníliarúd kikapart magjai
*8 dkg porcukor a forgatáshoz
A puha vajat a cukorral és a tojással habosra kavarjuk,
hozzáadjuk a sóval, sütőporral, dióval elvegyített lisztet, a citrom héját és a
vaníliát. Összedolgozzuk.
Becsomagolva legalább egy órát a hűtőben pihentetjük.
Diónyi golyókat sodrunk, megforgatjuk a porcukorban, és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
180 fokos sütőben hőlégkeveréses módon 12 perc alatt megsütjük.
A lemezen
hagyjuk teljesen kihűlni.
Boldog karácsonyt. Köszönöm szépen a receptet, most "pihen"a hűtőben. A bejgliből kimaradt diót hasznosítottam
VálaszTörlésKöszönöm szépen és kedves egészségetekre :-)
TörlésKöszönöm a receptet. Azt szeretném megkérdezni, hogy fémdobozban mennyi ideig lehet tartani? Karácsonyra szeretném elkészíteni. Üdvözlettel: Krisztina
VálaszTörlésEgy hétig biztosan.
Törlés