PrintFrendly

2019. december 21., szombat

Diós pöfeteg


Az egyik kedvenc sütink ismét egy kis változtatással, hiszen a kókuszt lecseréltem dióra. Ehhez jött a citrom, és a vanília. Nagyon intenzív, napokig puha édesség lett belőle. Ajándéknak is remek, mert jól bírja a szállítást, a tárolást. Érdemes vele meglepni a családot.
Hozzávalók kb. 25 db-hoz
*24 dkg liszt
*1 csipet só
*2 csapott tk sütőpor
*9 dkg darált dió
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*6 dkg vaj
*15 dkg cukor
*2 tojás
*1 vaníliarúd kikapart magjai
*8 dkg porcukor a forgatáshoz

A puha vajat a cukorral és a tojással habosra kavarjuk, hozzáadjuk a sóval, sütőporral, dióval elvegyített lisztet, a citrom héját és a vaníliát. Összedolgozzuk. 
Becsomagolva legalább egy órát a hűtőben pihentetjük. 
Diónyi golyókat sodrunk, megforgatjuk a porcukorban, és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. 180 fokos sütőben hőlégkeveréses módon 12 perc alatt megsütjük. 
A lemezen hagyjuk teljesen kihűlni.

4 megjegyzés:

  1. Boldog karácsonyt. Köszönöm szépen a receptet, most "pihen"a hűtőben. A bejgliből kimaradt diót hasznosítottam

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a receptet. Azt szeretném megkérdezni, hogy fémdobozban mennyi ideig lehet tartani? Karácsonyra szeretném elkészíteni. Üdvözlettel: Krisztina

    VálaszTörlés