Hozzávalók 4
főre:
*1 nagy csirkemell filé
*3 ek olaj
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*0,5 dl víz
*1 púpos tk liszt
*1 púpos kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd
fokhagyma)
*3 dl tejföl
*3-4 szál petrezselyemlevél
*20 dkg kagyló tészta
A megtisztított húst apró kockára vágjuk, hagyjuk kicsit
lecsepegni.
Egy tálba olajat forrósítunk, majd a csirkét fehéredésig
pirítjuk rajta.
Meghintjük sóval, borssal, felengedjük kb. 0,5 dl vízzel
és fedő alatt puhára főzzük.
Ez alatt a tejfölt simára keverjük a fokhagymakrémmel
(esetleg a zúzott fokhagymával).
Egy fazékban, sós vízben a tésztát puhára főzzük.
Átöblítjük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
Pár szál friss petrezselyemlevelet megmosunk, és apróra
vágunk.
Ha a hús puha és elfőtte a levét, megszórjuk a liszttel,
elkeverjük és hozzáadjuk a fokhagymás tejfölt.
Jól átforgatjuk és hagyjuk átforrósodni. Elzárjuk és
megszórjuk a petrezselyemlevéllel.
Melegen, a tésztával kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Köszönöm!Nagyon finom!
VálaszTörlésköszönöm finom megpróbálom
VálaszTörlésJó étvágyat kívánok hozzá :-)
Törlés