Hozzávalók 1
adaghoz:
*1 kisebb házi tojás
*8-10 dkg liszt
A tojást egy tálba ütjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet és
elkezdjük kézzel összedolgozni.
Ha túl lágy a tészta, akkor tehetünk még hozzá kevés
lisztet, ha netán túl kemény lenne, akkor egy egész pici vizet.
Ezek a mennyiséget csak kiinduló adatok, mert a nem túl lágy és nem túl kemény tészta függ a tojás nagyságától és a liszt
minőségétől is.
A tésztából kisebb gombócokat sodrunk, a tésztanyújtó
géppel hosszúkás darabokra elnyújtjuk.
Ezeket egyforma nagyságú darabokra vágjuk, majd a nyújtó
gépen a cérnametélt vágón átengedjük.
Nagyobb abroszra szórjuk, és egy-két napig hagyjuk
száradni.
Felhasználásig papírdobozban vagy textil zsákban
tároljuk.
Készült már csipetke, csigatészta és a lebbencstészta is.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése