Hozzávalók 4
főre:
*2 közepes csirkemell filé
*só
*2 jó púpos ek liszt a forgatáshoz
*5-6 dl olaj a sütéshez
Bundához:
*2 nagy tojás
*1 csapott kk só
*1 késhegynyi őrölt bors
*1 púpos kk házi fokhagymakrém
*4 púpos ek tejföl
*3 jó púpos ek liszt
A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük
sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni.
Majd bő olajat forrósítunk.
Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet.
Egy másik tálba ütjük a tojásokat, ízesítjük sóval,
borssal, fokhagymakrémmel, majd a tejföllel jól elkeverjük.
Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet és csomómentes
masszává kavarjuk.
Ha forró az olaj, a csíkokat először a lisztbe forgatjuk
meg, majd a masszában.
Kicsit lecsepegtetjük, ezután az olajba engedjük, ahol
közepestől kisebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
A Facebookon is megtaláltok.
Nagyon tetszik ez a bundázás finom lehetett!
VálaszTörlésKöszönöm, valóban finom. A család nagyon kedveli az ehhez hasonló bundás falatokat :-)
Törlés