Hamar, egyszerűen összeállítható. Puha, könnyű és remek vendégváró.
Hozzávalók:
*30 dkg liszt
*1 tasak sütőpor
*3 nagy tojás
*20 dkg cukor
*1 nagydoboz joghurt (315g-os és épp barackos)
*1,5 dl olaj
*2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
*30 dkg meggy (idényen kívül egy üveg befőtt)
A meggyet alaposan megtisztítjuk, kimagvaljuk és hagyjuk
kicsit lecsepegni.
A sütőt előmelegítjük.
Egy közepes tepsit (38*22 cm) vékonyan kikenünk vajjal és
megszórjuk egy kevés liszttel.
A sütihez a lisztet egy tálba szitáljuk, majd beleszórjuk
a sütőport.
Egy másik tálban a tojásokat a cukorral gépi habverővel a
legmagasabb fokozaton kb. 4 percig verjük.
Majd hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és egy kanállal
jól átkeverjük.
A sütőporos lisztet hozzáadjuk a tojásos masszához, majd
csomómentesre keverjük.
A tésztát két részre osztjuk, majd az egyikbe szórjuk a kakaót, majd simára keverjük.
A kakaós masszát az előkészített tepsibe simítjuk, majd
rá a világos részt.
Megszórjuk a lecsepegett meggyel.
180 fokon alul-felülsütéssel 35 perc alatt megsütjük.
A sütési idő természetesen sütő függő, ezért tűpróbával
ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük és porcukorral
vékonyan megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
ajajj! Megint csodálatosat alkottál! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, nagyon kedves vagy :-)
Törlés