A nagy melegben néha jól esik egy kis saláta. Fogyaszthatjuk önálló ételként, de grillezett húsokhoz vagy sültekhez köretként is remek. Érdemes egy órát a hűtőben pihentetni, hogy jól összeérjenek az ízek.
Hozzávalók 3
főre:
*50 dkg krumpli
*10 dkg zöldborsó
*20 dkg csirkemell sonka
*3 jó púpos ek tejföl
*3 csapott ek majonéz
*1 csapott tk mustár
*2 nagy csipet só
*3-4 tekerés bors
A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit kisebb kockára
vágjuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk kicsit hűlni.
A zöldborsót épp roppanósra főzzük.
A sonkát apróra kockázzuk.
Egy tálban a tejfölt elkeverjük a majonézzel, mustárral,
ízesítjük a sóval, borssal.
Legvégül beleforgatjuk a sonkát, borsót és a krumplit.
Érdemes megkóstolni, hogy kíván-e még egy kevés sót.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése