Nagy öröm számomra, hogy nem csak bloggerek küldtek recepteket, sőt volt, aki nem is szokott hasonló játékban részt venni és most mégis készített egy nagyszerű desszertet. A finomságok többsége sütés nélküli, ami azt hiszem ebben a melegben egy fontos szempont. A torták nagy népszerűségnek örvendtek, hisz többen is ezt a formát választották. Nem is szaporítom tovább a szót, lássuk a sok remek desszertet.
Kiss Szidónia, Albert
kekszes süti
Bár Szidóniának nincs blogja, de nagyon sok finomságot
készít és ezt mindig meg is osztja az ismerőseivel. Guszta kelt tésztás
ételeket és csodás tortákat süt. Ez a sütés nélküli kekszes finomság a játék
elsőnek érkezett pályaműve. Krémes, kekszes, kiváló vendégváró. Kipróbálandó :-)
Hozzávalók a
krémhez:
* 0,5 liter tej
* 15 dkg kristálycukor
* 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
* 2 evőkanál liszt
* 20 dkg vaj (vagy margarin)
* 1 csomag csokoládé ízű pudingpor (főzős)
*+ 3 kis csomag Albert keksz
*kb. 10 dkg kókuszreszelék a hempergetéshez
* 0,5 liter tej
* 15 dkg kristálycukor
* 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
* 2 evőkanál liszt
* 20 dkg vaj (vagy margarin)
* 1 csomag csokoládé ízű pudingpor (főzős)
*+ 3 kis csomag Albert keksz
*kb. 10 dkg kókuszreszelék a hempergetéshez
Elkészítés:
1. A vajat (margarint) megolvasztjuk, majd beleöntjük egy lábasba, hozzákeverjük a cukrot, majd a kakaópor és a lisztet, simára keverjük (de még nem a tűzhelyen). Kis tejben simára keverjük a pudingport, majd hozzáöntjük a többi tejet is és az egészet simára keverjük a vajas-cukros-lisztes keverékkel. Ezután az egészet sűrű krémmé főzzük.
1. A vajat (margarint) megolvasztjuk, majd beleöntjük egy lábasba, hozzákeverjük a cukrot, majd a kakaópor és a lisztet, simára keverjük (de még nem a tűzhelyen). Kis tejben simára keverjük a pudingport, majd hozzáöntjük a többi tejet is és az egészet simára keverjük a vajas-cukros-lisztes keverékkel. Ezután az egészet sűrű krémmé főzzük.
2. A kekszek közé krémet kenünk (először pár kekszet egymásra rakosgatva kenek meg, majd elborítom és úgy krémezem tovább, egyenként ragasztgatom a többihez). A maradék krémmel kívül is körbekenjük a rudat, majd meghempergetjük kókuszreszelékben.
3. Fóliába csomagoljuk és 3-4 órára a hűtőbe tesszük, hogy a keksz jól átpuhuljon.
4. Tálaláskor ferdén szeleteljük, hogy szép csíkos legyen.
Másodikként Ági, a Paprikás krumpli blog háziasszonya
osztotta meg velünk a klasszikus kókuszgolyó receptjét.
Meggy is került a közepébe, hamar el is fogyott. Az iskolai ünnepségek elmaradhatatlan sütije. El is emeltem egyet a halom tetejéről.
Ági meglepett még egy finomsággal, kisebbik fia egyik kedvencét készítette el a kekszes pudingkrémes desszert formájában.
Van benne mazsola, keksz, házi pudingkrém, lekvár a tetején. Hm… fincsi lehet.
Meggy is került a közepébe, hamar el is fogyott. Az iskolai ünnepségek elmaradhatatlan sütije. El is emeltem egyet a halom tetejéről.
Ági meglepett még egy finomsággal, kisebbik fia egyik kedvencét készítette el a kekszes pudingkrémes desszert formájában.
Van benne mazsola, keksz, házi pudingkrém, lekvár a tetején. Hm… fincsi lehet.
Éva, a Takarékos konyha írója egy sütés nélküli citromos-kakaós-tejfölös
édességet küldött.
Nagyon szereti a kekszes sütiket, ezt a receptet egy
újságban találta és úgy vélte, hogy most jött el az idő az elkészítéséhez. Egy
szeletkét most én is szívesen megkóstolnék.
Szilvi, az Egy falat Svájc blog írója egy nagyon érdekes
sós sajttortával jelentkezett a játékra.
A különlegessége az, hogy sós keksz
felhasználásával készült és az íze hasonlít a túrós lepényre. Én nagyon szívesen kóstolgatnám. Köszönöm, hogy
megosztottad velünk ezt a finomságot.
Csigabige, akinek számomra eddig ismeretlen volt a blogja,
(erre is jó ez a játék, hogy olyan blogokon nézelődjünk, ahol eddig még nem
jártunk) egy fantasztikus kekszes tortát készített.
Az alapötletet az egyik
szakácskönyvéből merítette, amiből végül egy szuper krémes, vaníliás, réteges torta kerekedett, ami omlós kekszet rejt.
Timi, a Brioche blogról egy banános keksztortát készített.
A torta a piskóta alappal, középen roppanós keksz réteggel és csokis-banános krémmel a nagy melegben nagyszerű hűsítő édesség. Mindenképpen próbáljátok ki :-)
Okki, az Abroszra való blog háziasszonya egy Csokoládés keksztortával nevezett a játékra.
A kekszes alapot dió gazdagítja és a a hab a tortán egy csokis réteg, amit kókusszal és eperrel díszített. Tökéletes összetevők, remek torta. Kevésbé gyakorlott tortakészítőknek is jó szívvel ajánlja.
Zsófi, aki a SweetHome blogon gyűjti a receptjeit, egy Lemon curd lush nevű desszertet készített.
Bevallom, hasonlót még nem kóstoltam, de azt hiszem itt az ideje.Citrom, vanília, kókusz és zabkeksz. Micsoda ízkombináció. Éhes is lettem :-)
Konyhavirtuóz sem tétlenkedett, Bohóc szeletet hozott.
Vajas keksz alapon vaníliás és mogyorókrémes réteg, a tetején színes cukorkákkal. Azt hiszem ez nem csak a gyerekek kedvence lesz :-)
Orsi, a Kabóca a konyhában blog írója egy csodás epres túrótortát készített, miközben a vonalainkra is gondolt, hisz diétás lett ez a szépség.
Én most jelentkezek egy nagy szeletért.
Nagyon örültem, mikor megkaptam Sárika nevezését a KeVa blogról, hisz nem sokszor vesz részt hasonló játékokban, de a kedvünkért és a család kedvéért összeállított egy sütés nélküli gyümölcsös bombát.
Nézzétek mennyi finom alkotóelem van benne: ribizli, eper, csoki, kávé, joghurt, tejszín. Hm, szívesen megkóstolnám.
Végül én is beszálltam a játékba egy Capuccinos sütinyalókával.
Régi álmom volt egy sütinyalóka készítése, így a játék jó lehetőség volt, hogy ne halogassam tovább a dolgot. Sütés nélkül egy kis időráfordítással csinos kis nyalókák lettek.
Minden kedves résztvevőnek köszönöm a játékot és a stafétát Konyhavirtuóz veszi át tőlem. Izgatottan várom, hogy milyen érdekes témát választ :-)
A Facebookon is megtaláltok.
Sok jó kipróbálásra váró finomság gyűlt össze! Köszi a játékot és kíváncsian várom én is a következő fordulót!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva!
TörlésAndika, nagyon jót választottál, mert ebben a melegben pont aktuálisak a sütés nélküli finom desszertek. :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Ági :-)
Törlés