A receptet egycsipet oldalán találtam, amit ezúton is köszönök neki.
Hozzávalók 2
nagy tepsi krékerhez:
*15 dkg liszt
*1 csapott tk só
*2 tk szezámmag (és 1-1 csipet a tetejére)
*3 tk egész mák
*7,5 dkg vaj/margarin
*6,5 dkg tejszín (30 %-os)
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd beleszórjuk a sót és
a magokat.
Elkezdjük elmorzsolni benne a vajat/margarint és
fokozatosan adagoljuk a tejszínt.
Addig dolgozzuk, míg egy gombóccá nem áll össze.
Előmelegítjük a sütőt. Két nagyobb tepsit kibélelünk
sütőpapírral.
A gombócot két részre osztjuk, így könnyebb vele
dolgozni.
Enyhén lisztezett felületen egyenként kb. 2 mm vastagra
elnyújtjuk. Ha sikerül vékonyabbra, még jobb.
Vizes kézzel kicsit átsimítjuk a tetejét és megszórjuk
kevés szezámmaggal.
Egy lisztbe mártott derelyevágóval tetszőlegesen rombuszra,
kockára, esetleg csíkokra vágjuk.
190 fokon hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Szia! Ez nagyon jól néz ki! Szetinted tehetek rá csak sajtot és köményt?
VálaszTörlésSzia, Igen.
Törlés