Egyszerű, könnyű ebédre való. Van benne zöldség, egy kevés hús és sok sajt. Szénhidrát diétába is
illeszthető. Basmati rizs köret készült hozzá.
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában.
*6 nagyobb kelkáposztalevél
*só
*őrölt fekete bors
*őrölt köménymag
*6 szelet gépsonka
*kb. 10 dkg trappista sajt
*2 púpozott ek tejföl
A kelkáposzta levelének vastag erét kivágjuk, sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. Megszórjuk a fűszerekkel, a közepére
teszünk egy szelet sonkát, egy csík sajtot. A levél két szélét közepre hajtjuk, majd alulról feltekerjük. Hőálló jénaiba fektetjük
úgy, hogy a hajtás rész alulra kerüljön. Egy csipet sóval és borssal kikevert tejföllel megkenjük a tekercsek tetejét és megszórjuk kevés reszelt
sajttal. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Melegen basmati rizzsel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése