Az egyik kedvenc ételünk egy kicsit átalakítva, egy kicsit színesítve, mert szükség van a változatosságra. Húsmentes
fogás, amit akár magában is kínálhatunk, de fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal megszórva is kedvelni fogja a család.
A recept megjelent a Kifőztük
magazin novemberi számában is.
*2 közepes cékla (25 dkg)
*40 dkg krumpli
*2 nagyobb tojás
*Kb. 24 dkg liszt
*1 púpozott tk só
*0,5 kk őrölt bors
*4 nagy gerezd fokhagyma
*2 kis kakukkfű ág
*olaj a sütéshez
A céklát és a krumplit meghámozzuk, finomra reszeljük.
Hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, a kakukkfű leveleket és annyi
lisztet, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk.
Felforrósított olajon egy serpenyőben elsimítunk egy evőkanálnyi masszát, és mindkét
oldalát megsütjük.
Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése