2021. november 17., szerda

Céklás lapcsánka

Az egyik kedvenc ételünk egy kicsit átalakítva, egy kicsit színesítve, mert szükség van a változatosságra. Húsmentes fogás, amit akár magában is kínálhatunk, de fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal megszórva is kedvelni fogja a család. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is.
Hozzávalók 3 személyre
*2 közepes cékla (25 dkg)
*40 dkg krumpli
*2 nagyobb tojás
*Kb. 24 dkg liszt
*1 púpozott tk só
*0,5 kk őrölt bors
*4 nagy gerezd fokhagyma
*2 kis kakukkfű ág
*olaj a sütéshez
 
A céklát és a krumplit meghámozzuk, finomra reszeljük. 
Hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, a kakukkfű leveleket és annyi lisztet, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. 
Felforrósított olajon egy serpenyőben elsimítunk egy evőkanálnyi masszát, és mindkét oldalát megsütjük. 
Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése