A nyáron sok szép zöldbab termett a kertben, amiből került pár adag a fagyasztóba is. Ez ilyenkor jól jön és bármikor
készülhet egy könnyű kis köret, mint például ez a főzelék. Sültekhez, pörkölthöz tökéletes köret.
A recept megjelent a Kifőztük
magazin novemberi számában is.
*40 dkg zöldbab (lehet fagyasztott is)
*1 csapott kk só
*1 csapott kk (házi) ételízesítő
*2 csapott ek teljes kiőrlésű liszt
*3 evk olaj
*1 csapott kk fűszerpaprika
*2 púpozott ek tejföl
A zöldbabot épp annyi vízben, ami ellepi, roppanósra főzzük. Közben ízesítjük a fűszerekkel.
A lisztet egy kevés felforrósított
olajon világosra pirítjuk, majd a tűzről levéve elkeverjük a paprikával, végül a tejföllel. Hőkiegyenlítéssel besűrítjük vele
a főzeléket.
Melegen sültekhez, csirkepaprikáshoz, esetleg tükörtojáshoz köretként kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése