Újra bevetettem a kis ügyes segédemet, a szuper kis tésztavágót és gyorsan készítettem egy kis sajtosat a családnak. Most került bele némi
juhtúró és dió a tetejére. Igazán omlós és ízletes harapnivaló lett a végeredmény. Olyan jövök-megyek és bekapok egyet, kettőt,
hármat...
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is.
A multifunkciós tésztavágót a Cookorinál tudjátok beszerezni.
*50 dkg liszt
*2 csapott tk só
*1 csapott tk szalalkáli (7g)
*1 tojás sárgája
*25 dkg vaj
*10 dkg krémes juhtúró
*8 dkg tejföl
Tetejére:
*1 tojás fehérje
*5-6 egész szem dió
*8 dkg trappista sajt
A lisztet elvegyítjük a sóval, szalalkálival, hozzáadjuk a puha vajat, a tojás sárgáját, a krémes juhtúrót
és a tejfölt.
Könnyű tésztát dolgozunk belőle.
Enyhén lisztezett felületen 0,5 cm vékonyra nyújtjuk.
Lekenjük villával felvert tojás fehérjével.
Először a diót, majd a sajtot reszeljük rá a sajtreszelővel.
A lisztbe mártott tésztavágóval 10 cm hosszú rudakat formázunk. Sütőpapíros
tepsire rakjuk.
180 fokos sütőben hőlégkeveréses módban kb. 14 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése