PrintFrendly

2021. november 13., szombat

Diós-juhtúrós pálca

Újra bevetettem a kis ügyes segédemet, a szuper kis tésztavágót és gyorsan készítettem egy kis sajtosat a családnak. Most került bele némi juhtúró és dió a tetejére. Igazán omlós és ízletes harapnivaló lett a végeredmény. Olyan jövök-megyek és bekapok egyet, kettőt, hármat...
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is. 
A multifunkciós tésztavágót a Cookorinál tudjátok beszerezni.
Hozzávalók 8-10 személyre
*50 dkg liszt
*2 csapott tk só
*1 csapott tk szalalkáli (7g)
*1 tojás sárgája
*25 dkg vaj
*10 dkg krémes juhtúró
*8 dkg tejföl
Tetejére:
*1 tojás fehérje
*5-6 egész szem dió
*8 dkg trappista sajt
 
A lisztet elvegyítjük a sóval, szalalkálival, hozzáadjuk a puha vajat, a tojás sárgáját, a krémes juhtúrót és a tejfölt. 
Könnyű tésztát dolgozunk belőle. 
Enyhén lisztezett felületen 0,5 cm vékonyra nyújtjuk. 
Lekenjük villával felvert tojás fehérjével. Először a diót, majd a sajtot reszeljük rá a sajtreszelővel. 
A lisztbe mártott tésztavágóval 10 cm hosszú rudakat formázunk. Sütőpapíros tepsire rakjuk. 
180 fokos sütőben hőlégkeveréses módban kb. 14 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése