A karfiol a kedvenc zöldségeink közé tartozik. Bármilyen formában szívesen fogyasztjuk. Már többször készítettem
belőle salátát. Most egy földimogyorókrémes változattal leptem meg a családot. Igazán különleges ízvilág, érdemes kipróbálni.
A földimogyorókrémet a Donum Terrae biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.
*35 dkg karfiol
*2 púpozott evőkanál tejföl
*1 csipet só
Tálaláshoz:
*friss saláta
*napraforgómag
*szezámmag
*rózsabors
A karfiolt apró rózsákra szedjük, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
A tejfölt
a mogyorókrémmel és kevés sóval kikeverjük, beleforgatjuk a karfiolt.
Friss salátával, napraforgó- és szezámmaggal, valamint rózsaborssal megszórva
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése