2021. november 1., hétfő

Csőben sült sajtos-sonkás keltekercs

Egyszerű, könnyű ebédre való. Van benne zöldség, egy kevés hús és sok sajt. Szénhidrát diétába is illeszthető. Basmati rizs köret készült hozzá. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában.
Hozzávalók 3 személyre
*6 nagyobb kelkáposztalevél
*só
*őrölt fekete bors
*őrölt köménymag
*6 szelet gépsonka
*kb. 10 dkg trappista sajt
*2 púpozott ek tejföl
 
A kelkáposzta levelének vastag erét kivágjuk, sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. Megszórjuk a fűszerekkel, a közepére teszünk egy szelet sonkát, egy csík sajtot. A levél két szélét közepre hajtjuk, majd alulról feltekerjük. Hőálló jénaiba fektetjük úgy, hogy a hajtás rész alulra kerüljön. Egy csipet sóval és borssal kikevert tejföllel megkenjük a tekercsek tetejét és megszórjuk kevés reszelt sajttal. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. 
Melegen basmati rizzsel kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése