2021. november 2., kedd

Lencsés-tejfölös uborkasaláta

Csak egy ötlet egy kis salátára, nem egy bonyolult fogás. Mert fő a változatosság. Sültekhez, grillezett húsokhoz kínálhatjuk. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.
Hozzávalók 2 személyre
*5-6 uborka (vagy 1 kígyóuborka)
*1 kk só
*2 púpozott ek tejföl
*1 ek cukormentes majonéz
*1 tk cukormentes mustár
*5 dkg lencsekonzerv
 
Az uborkát meghámozzuk, karikára vágjuk és megszórjuk sóval. 15 perc pihentetés után az uborkát kicsavarjuk. A tejfölt a majonézzel, mustárral simára keverjük, majd beleforgatjuk az átmosott és lecsepegtetett lencsét, majd az uborkát. 
Pár órát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése