Szeretem
a hagyományos ízeket, de azért néha kipróbálok új dolgokat is. Most például a
klasszikus linzert bolondítottam meg egy kis rozmaringgal, amit a fűszeres
kertben szedtem. Házi málnalekvárral töltöttem meg. Csak annyit tudok
mondani róla, hogy pillanatok alatt elfogyott :-)
A
recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
Hozzávalók 23 db-hoz
Tésztához:
*30
dkg liszt + egy kevés a nyújtáshoz
*1
nagy csipet só
*1
csapott kk sütőpor
*1
púpozott ek apróra vágott friss rozmaring
*10
dkg porcukor
*1 ek
házi vaníliás cukor
*20
dkg vaj
*1
kisebb tojás sárgája
*1
kezeletlen citrom reszelt héja
Töltéshez:
*1
kis üveg málnalekvár
Tálaláshoz:
*porcukor
A
tészta hozzávalóit összedolgozzuk, lisztezett felületen 4 mm vékonyra nyújtjuk,
majd linzerkiszúróval kiszaggatjuk a sütemények alját és tetejét.
Sütőpapíros
tepsibe sorakoztatjuk, 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 8 perc
alatt megsütjük.
Ha kihűlt, málnalekvárral, kettesével összeragasztjuk a
korongokat. Porcukorral megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése