Idén próbáltam olyan édességet is készíteni, ami például
egy IR- és cukorbeteg diétába is beilleszthető. Természetesen a végeredmény a teljes kiőrlésű liszt miatt nem tökéletesen ugyanolyan, mintha csak sima fehér lisztből
született volna, de azt hiszem egy csésze kávé mellé tökéletes süti.
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában
is.
A felhasznált ízesítőt a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 17
db-hoz
*9 dkg teljes kiőrlésű liszt
*3,5 dkg búzaliszt
*1 késhegynyi sütőpor (2g)
*1 csipet só
*2 csapott kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
*5 dkg darált dió
*1 dkg négyszeres erősségű édesítőszer
*10 dkg vaj
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk.
2 dkg-nyi tésztából
rudat sodrunk, patkóformára hajlítjuk.
Így járunk el a többi tésztával is, majd
a patkókat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
170 fokra előmelegített,
hőlégkeveréses sütőben 10 perc alatt megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése