2018. december 16., vasárnap

Alakbarát diós-mézeskalácsos patkó


Idén próbáltam olyan édességet is készíteni, ami például egy IR- és cukorbeteg diétába is beilleszthető. Természetesen a végeredmény a teljes kiőrlésű liszt miatt nem tökéletesen ugyanolyan, mintha csak sima fehér lisztből született volna, de azt hiszem egy csésze kávé mellé tökéletes süti.
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
A felhasznált ízesítőt a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 17 db-hoz
*9 dkg teljes kiőrlésű liszt
*3,5 dkg búzaliszt
*1 késhegynyi sütőpor (2g)
*1 csipet só
*2 csapott kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
*5 dkg darált dió
*1 dkg négyszeres erősségű édesítőszer
*10 dkg vaj

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. 
2 dkg-nyi tésztából rudat sodrunk, patkóformára hajlítjuk. 
Így járunk el a többi tésztával is, majd a patkókat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 
170 fokra előmelegített, hőlégkeveréses sütőben 10 perc alatt megsütjük. 
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése