Hozzávalók kb. 16
db sütihez:
*12,5 dkg vaj
*5 dkg porcukor
*1 csipet só
*1 tasak vaníliás cukor
*15 dkg liszt
*10 dkg baracklekvár (kb. 16 kk-nyi)
*5 dkg dió (egész kis maréknyi)
A sütőt előmelegítjük.
Egy nagyobb (38*30 cm) tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A vajat a porcukorral, sóval és vaníliás cukorral jól
elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és kézzel, gyors mozdulatokkal
összedolgozzuk.
A tészta elég lágy, de ez nem baj.
A masszából evőkanálnyi mennyiséget veszünk, amit
lisztezett kézben, a két tenyerünk között golyóvá sodrunk, egész picit
ellapítjuk.
A sütőpapíros tepsibe rakjuk, a sütik között legalább 3
cm helyet hagyva.
A sütik közepébe egy mélyebb lyukat nyomunk. Erre én egy
lisztbe mártott fa nyelű derelyevágó végét használtam, de lehet üdítős kupak is
vagy egyszerűen az ujjunk is.
Nem kell sajnálni, legyen mély a lyuk, mert sütés közben
eléggé megemelkedik.
170 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük. Ha már
kezd a sütik széle épp barnulni, azonnal érdemes kivenni a sütőből.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben a diót száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk
és egy éles késsel egész apróra vágjuk.
A kihűlt sütik közepét megtöltjük 1-1 kávéskanálnyi
baracklekvárral, majd megszórjuk a dióval.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése